Background_8

Nieuws

Thumb_default

Kleine Kernen laag pitje

Date_s 16 maart 2022

Door een sterke onderbezetting van de bestuurfuncties draait dit bestuur uitsluitend op de automatische piloot. Geen nieuwe initiatieven worden op dit mement ontwikkeld, slecht een handjevol zaken worden nog behartigd.

 

We zijn dus op zoek naar versterking

Thumb_recycle

Opschoonochtend

Date_s 29 januari 2020

Op zaterdag 7 maart is er voor het gebied EMPE en Tonden een opschoonochtend

Start 9.30 uur Het Oortveld in Empe

Samen met bewoners organiseert de Kleine Kernen Empe-Tonden op zaterdag 7 maart 2020 een ochtend om het zwerfafval in onze eigen buurt op te ruimen. Dit voor een schone woonomgeving in combinatie met gezelligheid!

De dag start bij het Oortveld om 9.30 uur. Daar worden de mensen verwacht en in groepen ingedeeld. Na afloop staat wat lekkers voor alle deelnemers gereed in het Oortveld te Empe. Het opruimen zal gebeuren in de vorm van loopgroepen. Ook de kinderen vanaf groep 5 zijn welkom en kunnen onder begeleiding van volwassenen deelnemen. Deelname is uiteraard op eigen risico.

 

Betrokken straten zijn o.a.: Emperweg, Weg oh Hontsveld, Breestraat, Brederietweg, Klein Amsterdam, Hallsedijk, Hommelstraat, Plagweg, Sterrebosweg, Hoevesteeg, Tondensestraat, Voorsterweg, Ganzekolk, Rijksweg en rondom het  station Voorst-Empe.

 

 

 

 

 

Thumb_glasvezel2

Glasvezel

Date_s 26 april 2018

Gaat het er komen? Minimaal 50% van de huishoudens in het buitengebied van Brummen, Apeldoorn en Voorst dient dan mee te doen. Er is dus nog geen GO. Komt die er? Dat is aan U. Overweeg de voordelen af tegen de financien en laat de toekomst meewegen in uw beslissing!!!!

Info:

Maandag 14 mei: Van der Valk Cantharel, van Golsteinlaan 20 in Ugchelen

Dinsdag 15 mei: Hallse kerk Ludgerus, Dorpsstraat 57 in Hall

Woensdag 16 mei: Kulturhus Jachtlust, Jachtlustplein 11 in Twello

Donderdag 17 mei: Dorpshuis Ons Huus, Beemterweg 25A in Beemte Broekland

Dinsdag 22 mei: Het Boshuis, Kerkweg 2 in Klarenbeek

Thumb_rvv-verkeersbord-a01-60

Veilig Verkeer

Date_s 24 april 2018

We hebben 30 en 60 km container sticker verspreid. Wie wil er nog een 60 km sticker hebben????

Stuur even een mailtje naar info@empe-tonden.nl

Plak m op de container: Doe dat dan vooral strategisch: zodat zoveel mogelijk automobilisten het zien op de "containerdag". en pas op: de grijparmen beschadigen ze vrij snel dus op de juiste hoogte plakken|!!!!

Thumb_asfalt_onderhoud1

Asfaltonderhoud Emperweg en Weg over het Hontsveld

De gemeente heeft de bewoners gehoord en de wensen meegenomen nav het asfalteren van beide wegen. Er zijn na aanleiding van de nieuwe Emperbocht nog een paar zaken die aangepakt moeten worden om het verkeer eerlijk en veilg de kom te laten passeren. Hierbij staat centraal dat het een kinderrijke route is e als zodanig gebruikt moet worden.

Thumb_straatlantaarn2

Straatlantaarns

Date_s 24 april 2018

De Gemeente heeft een vervangingsplan gemaakt voor de straat lantaarns, maar wil ook een grote hoeveelheid verwijderen en vraagt de bewoners input daarvoor te geven

Thumb_2018-04-03_211030

Jaarvergadering 2018

Date_s 1 maart 2018

Verslaglegging van de activiteiten van 2018

Thumb_et_geld

Bestuur ondersteunt Lokale initiatieven

Date_s 3 oktober 2017

Recent heeft het Bestuur van de Kleine Kernen Empe Tonden het besluit genomen om lokale initiatieven financieel te ondersteunen bij de opstart van het initiatief.

 

Thumb_download

AED Project Tonden van start

Date_s 3 oktober 2017
Category_s AED

Sinds enige tijd is er een AED apparaat gestationeerd in het Tondense. Dus naast die van het Oortveld bezitten nu ook de Tondenaren een hulpmiddel bij een eventuele reanimatie. 

Daarnaast staat er een grote groep vrijwilligers (burgerhulpverleners) klaar om in het geval het nodig is zsm ter plaatse te gaan om hulp te verlenen. Bijna 50 personen uit Empe en Tonden hebben recent de certificering volbracht..

Thumb_slb_gelderland

Levend Landschap

Afgelopen 2 maart heeft de inventarisatie plaats gevonden van de projecten waar de bewoners van Empe-Tonden binnen het kader van Landscahpsbeheer mee van start willen.

Allereerst worden nu de eventuele Partners erbij gezocht (exerne partijen die nodig zijn om erbij te betrekken (-Financieel - ondersteunend - beslissend).

Dan komen de project"trekkers' bijelkeer om de volgende stappen te bespreken. Dat is per project verschillend.

 

Thumb_logo

Bestuur zoek naar bestaansrecht

Date_s 1 januari 2015

Afgelopen maanden is er met en door de verenigingen die betrokken zijn bij Empe en Tonden / het Oortveld gesproken de toekomst van de Stichting Kleine Kernen Empe en Tonden. Gezocht is en wordt naar een vorm waarbij de samenleving van deze beide kernen op bepaalde punten een kanaal richting de gemeente en de politiek heeft. Hiervoor is een notitie gemaakt en is leidend voor de discussie.

Iedere reactie vanuit de bewoners is welkom, al dan niet via een vereniging. Uiteraard ook individuele reacties zijn welkom... De resultaten van deze reactie bepalen uiteindelijk of en eventueel hoe de stichting verder gaat.