Background_7

AED Project Tonden van start

Thumb_download
Date_s 3 oktober 2017

Sinds enige tijd is er een AED apparaat gestationeerd in het Tondense. Dus naast die van het Oortveld bezitten nu ook de Tondenaren een hulpmiddel bij een eventuele reanimatie. 

Daarnaast staat er een grote groep vrijwilligers (burgerhulpverleners) klaar om in het geval het nodig is zsm ter plaatse te gaan om hulp te verlenen. Bijna 50 personen uit Empe en Tonden hebben recent de certificering volbracht..

Afgelopen 25 januari was er in het Oortveld in Empe een bijeenkomst, georganiseerd door de Kleine Kernen met medewerking van Papillon -opleidingsorganisatie- waarbij ongeveer 30 bestaande en nieuwe vrijwilligers informatie over de opleidingen en het gebruik van de AED krrgen. In de maanden februari en maart zullen de opleidingsavonden zijn voor de nieuwe burgerhulpverleners en voor de reeds gecertificeerden, de zogenaamde herhalingstrainingen. 
Naast de burgerhulpverleners uit het Empense en het Tondense is ook aansluiting gezocht met de hulpverleners rondom Klein Amsterdam, waar bij Klein Hekkelder ook een AED apparaat beschikbaar is.

Beide apparaten zijn aangemeld bij de organisatie HartVeilig Wonen, die bij een 112 melding onmiddelijk de benodigde burgerhulpverleners oproept voor bijstand bij een hartreanimatie.

De burgerhulpverleners hebben de nodige certificaten behaald en zij kunnen aangesloten worden bij HartVeilig Wonen. Hierdoor zullen de noodoproep gestructureerd verlopen.

Project

Mini_et_aed

AED

Als wijkraad maken we ons hard voor het ophangen van AED apparatuur in de kernen en voor de gebruikerstraining ervan.